Дві прикарпатки потрапили до сотні найвпливовіших жінок України


Вони амбітні, ризикують і, навіть коли оступаються, йдуть вперед. Фокус представив рейтинг "100 найвпливовіших жінок України".

Цього року рейтинг 100 найвпливовіших жінок України, нехай і з невеликими застереженнями, ілюструє потужний запит суспільства на оновлення еліт. Ця тенденція намітилася відразу після Революції гідності і триває досі. П'ята частина списку - нові обличчя. Серед них чиновники, фінансисти, бізнесмени, діячі мистецтва. При цьому середній вік сотні збільшився на один рік. Тепер він становить 46 років. Більше половини учасниць рейтингу - представниці державних структур. І ця константа найближчим часом навряд чи зміниться.

Рейтинг складений редакційною колегією Фокуса. В обговоренні списку брали участь експерти в сфері політики, економіки, суспільних процесів і культури. Їх думка враховувалася на умовах анонімності. Претенденток оцінювали за п'ятьма критеріями: можливість впливати на прийняття державних рішень і на громадську думку, бізнес-вплив, особиста популярність і родинні зв'язки.

Варто зауважити, що цьогоріч до списку увійшли і дві представниці Прикарпаття. Зокрема перша заступниця міністра енергетики Галина Карп на 27 місці в рейтингу, а відома актриса театру і кіно Ірма Вітовська на 95 місці.