Дві прикарпатські громади візьмуть участь у пілотній ініціативі з енергоефективності


Тлумацька міська ОТГ і Делятинська селищна громада Івано-Франківщини стали переможцями відбору нової пілотної ініціативи Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe «Підтримка енергетичного менеджменту в об'єднаних громадах».

В числі 30-ти ОТГ зі всієї України вони отримають технічну підтримку у створенні інтегрованих систем енергетичного менеджменту, включаючи Плани дій сталого розвитку енергетики та клімату (SECAP).

За сприяння Центрів розвитку місцевого самоврядування найкращі практики, інструменти та матеріали поширюватимуться, щоб ними скористалися місцеві органи влади в усій Україні.

«Ми дякуємо нашим громадам за активність у відборі. Зі свого боку надамо всебічну підтримку, адже розвиток енергетичного менеджменту та покращення показників енергоефективності у громадах – це прямий шлях до раціонального використання ресурсів, а значить розумної економії, насамперед, бюджетних коштів, що витрачаються на енергоносії», - зазначає директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.

Місцева влада отримає пряму підтримку, щоб стати більш енергоефективною, в такий спосіб звільняючи гроші для життєво важливих інвестицій у комунальні послуги та соціально-економічний розвиток. Своїми очікуваннями від участі у пілотному проекті поділився голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський.

«Найперше, від участі у проекті ми очікуємо, що спеціалісти підкажуть нам куди краще вкласти кошти, щоб громада стала більш енергоефективною. Окрім того, очікуємо на навчання керівників бюджетних закладів та працівників ОТГ щодо зменшення витрат енергії», - розповідає голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський.