Двоє франківців віддали шархаям понад 80 тисяч гривень


До Івано-Франківського відділу поліції звернулись двоє потерпілих та повідомили, що невідомі особи заволоділи їхніми грошовими коштами.

В першому випадку правоохоронці з'ясували, що 39-річний франківчанин мав на меті придбати шини до транспортного засобу. На відомому сайті «ОЛХ» він знайшов оголошення про продаж  восьми автомобільних шин. Пізніше, у телефонній  розмові із продавцем, домовились  про суму,  після чого чоловік переказав  36 400 грн. на банківську карточку невідомого. Щойно шахрай отримав гроші, телефонний  зв’язок  з  ним обірвався.   потерпілий позбувся грошей і товару не отримав.

Наступне шахрайство зареєстровано поліцією стосовно 57-річної мешканки міста. Жінка повідомила, що 26 лютого невідома особа зателефонувала їй та представилась працівником «ПриватБанку». Чоловічий голос в слухавці переконливо сказав, що потрібно підвищити безпеку банківської картки тому запропонував заявниці надати усі дані. Жінка, повіривши невідомому, надала таємні реквізити кодів доступу до банківської картки після чого з її рахунку зловмисник зняв  грошові кошти в сумі близько 43 тис. грн.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар. У разі  телефонних дзвінків від нібито працівників банку про різні банківські акції і таке інше – ігноруйте інформацію і в жодному разі не повідомляйте конфіденційних даних невідомому. Якщо у вас виникли сумніви – зайдіть у банк і уточніть потрібну вам інформацію.   Пам'ятайте, такі злочини легше попередити, аніж розшукати злочинців.