Двоє франківських медиків отримають найпрестижнішу відзнаку за професіоналізм


Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників і духовенства.

Дотримуючись основоположних засад заснування Державної нагороди у 2009 р. та продовжуючи традицію нагородження, з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, з 2017 р. започатковується громадська Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

У 2017 році Відзнака присуджуватиметься у таких 5 номінаціях:

- «Кращий лікар»;

- «Кращий медик»;

- «Новатор охорони здоров’я»;

- «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»;

- «Служіння суспільству».

Варто зауважити, що цьогоріч високу відзнаку отримають і двоє медиків з Івано-Франківська. Зокрема у номінації "Кращий лікар" - Лабенський Степан Васильович і у номінації "Новатор в охороні здоров'я" - Андріїшин Людмила-Оксана Іванівна.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.