Двоє коломиян попалися з марихуаною, бо нашкодили сусідці


Дільничні офіцери поліції прибули до одного з будинків у Коломиї за викликом місцевої жительки, яка поскаржилася на сусідів, котрі пошкодили вхідні двері її помешкання.

Поліцейські застали в будинку двох жильців – 21-річного ніде не працюючого молодика та юнака, якому ще нема вісімнадцяти років. Під час розмови з ними офіцери поліції побачили на столі розсипану подрібнену речовину зеленого кольору, схожу на марихуану.

При поверхневому огляді жильців правоохоронці виявили в старшого з них три пакетики з такою ж речовиною. Юнаки зізналися, що це марихуана, яку вони зберігають для власного споживання.

Речовину відправили на дослідження в Івано-Франківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області