Двоє нетверезих прикарпатців хотіли викрасти авто, але заштовхали його у кювет


До Городенківського відділення поліції звернувся 29-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів правоохоронцям про те, що на одній із вулиць міста він виявив свій автомобіль марки "ВАЗ-21213", який був викрадений напередодні проте до поліції він не звертався.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Як з’ясували поліцейські, потерпілий у ніч на 16 листопада залишив свій транспортний засіб біля будинку. В той час повз автомобіль проходили чоловіки, котрі перебуваючи напідпитку, вирішили аби не йти додому пішки викрасти автіку.

Лиходії, шляхом пошкодження дверцят, проникли до середини транспортного засобу та намагалися її завести, але їм це не вдалося. Тож, чоловіки вирішили її відштовхати. Проте невміло керована автівка опинилася у кюветі.

Зрозумівши, що спроба крадіжки виявилася невдалою, вони викрали з автомобіля фари, документи та інші речі потерпілого та з місця події втекли. Проведеними оперативними заходами поліцейські встановили осіб підозрюваних. Ними виявились 28 та 19-річні мешканці Городенківського району.

Зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області