Двоє причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" визнали вину


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося засідання у справі Анатолія Гаврилюка та Тараса Ткачука, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року.

Прокурор зачитав обвинувальний акт, після чого обоє визнали себе винними та погодились давати свідчення в суді, пише КУРС.

Анатолію Гаврилюку прокуратура висунула обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (злісне хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Тарасу Ткачуку, крім хуліганства, інкримінують незаконне поводження зі зброєю за ч. 1 ст. 263 КК України.

Суд за клопотання прокурора Юлії Баладіної вирішив розглядати справу за скороченою процедурою, оскільки обвинувачені визнали вину. 

Як повідомлялося раніше, у суботу, 26 серпня минулого року, конфлікт між відвідувачами "Pasage Gartenberg" переріс у стрілянину. Під час стрілянини був поранений із мисливської рушниці Каліян Амігарзоєв, його доставили в обласну клінічну лікарню. 

Правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. Втім, про підозру повідомили лише двом з них – Анаталію Гаврилюку і Тарасу Ткачуку.

У жовтні минулого року Ткачука і Гаврилюка взяли під варту без права внесення застави.