Двоє прикарпатців-рецидивістів пограбували приватну фірму


До чергової частини Коломийського відділу поліції надійшло повідомлення від 39-річного місцевого мешканця. Чоловік повідомив, що невідомі проникли до приміщення його приватного підприємства та скоїли крадіжку.

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події та з’ясувала, що в ніч з 05 на 06 січня в період часу з 20:00 год. по 09:00 год. невідома особа шляхом пошкодження навісного замка проникла до приміщення приватної фірми, звідки викрала електроінструменти, а саме: зварювальний апарат, компресор, устаткування для чищення каналізацій, перетворювач напруги та пластмасовий контейнер ємкістю 100 л.

В ході проведення розшукових заходів правоохоронцями було встановлено, що крадіжку скоїли 21 та 26-річні жителі Коломийщини, які були судимі за крадіжки та грабежі. Викрадене виявлено по місцю їхнього проживання та вилучено. Наразі підозрюваних затримано у порядку ст.208 КПК України.

Їм оголошено підозру у вчиненні злочину та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Крім того, правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до подібного роду злочинів. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області