Двоє прикарпатців тракторами незаконно видобувала гравій з річки


Під час проведення оперативно-профілактичних заходів поліцейські викрили двох мешканців району, які незаконно видобували піщано-гравійну суміш з русла річки Прут, що в селі Устя.

На місці видобутку правоохоронці виявили трактор-навантажувач марки «Карпатець» та трактор МТЗ 80 марки «Білорус», якими чоловіки здійснювали видобуток кам’яно-гравійної суміші без жодних дозвільних документів на законність своїх дій. Транспортні засоби вилучено та поміщено територію Снятинського відділу поліції.

Враховуючи те, що гравійна суміш належить до корисних копалин загальнодержавного значення за її незаконний видобуток передбачена кримінальна відповідальність. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області