Двоє прикарпатців викопали у чужому саду саджанці дерев


54-річний мешканець району заявив у місцевий відділ поліції про те, що з його земельної ділянки невідомими було викрадено 11 саджанців плодових дерев, а саме: 10 яблунь і однієї груші.

В ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили осіб, які скоїли крадіжку. Ними виявились двоє раніше судимих за аналогічні злочини односельчани, віком по 25 років. Одного вечора, парубки проходили повз земельну ділянку потерпілого і побачили там висаджені саджанці, які викопали їх і поділились. Свою половину дерев один із зловмисників висадив на території свого господарства, а інший – продав за декілька сотень гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті злодіям загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.