"Дира" заявив, що його незаконно тримають у СІЗО


Сьогодні, 13 березня в Івано-Франківському міському суді відбулось попереднє засідання у справі Михайла Дерещука.

Як відомо, влітку минулого року Дерещук відомий на прізвисько "Дира" неподалік Ратуші вистрелив шість разів у франківського підприємця Ігоря Гербіна. Через кілька днів той помер у лікарні. Відтак, Михайлу Дерещуку інкримінується ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України. Свої дії стрілець пояснив помстою

Справу розглядає колегія суддів Зеленко, Руденко і Деркач. На початку засідання суддя повідомила про клопотання від захисту Дерещука щодо проведення кількох експертиз. Зокрема, балістичної, судово-медичної та судово-психологічної, допиту експертів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

Прокурор Боровик подав клопотання про виклик свідків та продовження запобіжного заходу Дерещуку у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. А потерпілі - донька та дружина підприємця Ігоря Гербіна подали цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Натомість захисник Дерещука клопотав про повернення обвинувального акту у прокуратуру та заперечив проти продовження запобіжного заходу, мотивуючи це потребою у лікуванні "Дири".

Також сторона захисту заявила, що обвинувальний акт не містить мотивів злочину, не були проведені відповідні експертизи, а ті, що були - є неповними. Тому захист просить суд повернути акт у прокуратуру.

Михайло Дерещук подав до колегії суддів клопотання про повернення вилучених у нього під час затримання речей. Також він заявив, що його утримання в СІЗО є незаконним. Мовляв, прокурор не навів достатньо доказів, що він може втекти від правосуддя або може впливати на свідків. 

Після повернення з нарадчої кімнати колегія суддів ухвалила продовжити запобіжний захід на 60 днів та призначила судовий розгляд справи на 22 березня 14:00 з викликом свідків.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!