Директор франківського музучилища виганяв депутата облради зі спортмайданчику


Директор Івано-Франківського музичного училища Петро Гундер не дозволяє юнакам займатись спортом на майданчику поруч навчального закладу.

Про це під час розгляду питання "Про призначення на посаду директора Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського" розповів депутат-свободівець Олег Загурський.

"Після скарг з цього приводу, я вирішив сам це перевірити. На спортмайданчику слова людей підтвердились. До мене прийшов директор і не представившись та нічого не пояснивши, сказав покинути територію. Коли я відмовився і продовжив займатись, він викликав поліцію. Втім, ті не знайшли причин, чому я маю покинути спортивний майданчик. Гадаю, забороняти молоді та дітям займатись спортом досвідченому педагогу не личить. Тож пропоную продовжити договір на 3 роки, а не на 5", - зауважив Загурський. 

На це Гундер заявив, що виганяти спортсменів з майданчику його змушує розпорядження МІносвіти.

"Є документи які зобовязують мене обмежувати доступ сторонніх осіб та територію закладу у звязку з подіями в країні. Я лиш виконую розпорядження Міністерства освіти", - запевнив директор.

Водончас голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що сесія обласної ради не може зменшити термін перебування на посаді директора музучищила, оскільки законодавчо прописано заключати контракт на 5 років.

У підсумку Петра Гундера призначили на посаду ще на 5 років.