Директор франківської школи №1 не хоче, щоб судове засідання у її справі знімали на відео


Сьогодні, 11 лютого в міському суді продовжився розгляд справи за позовом директора школи № 1 "Про захист гідності, честі та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди" до колишньої працівниці їдальні.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, шо директор ЗОШ №1 школи Любов Мурга вимагає від колишньої працівниці їдальні Марії Копчак офіційного спростування звинувачень у корупції. Відповідач у свою чергу запевняє, що захищала свої інтереси в межах закону.

Сьогодні судове засідання продовжилося з розгляду клопотань від сторін процесу. Зокрема позивача звернувся з клопотанням про долучення до матеріалів справи уточненої позовної заяви, оскільки у діючому позові є помилка в датах.

Проте, як виявилося позивач не надав через канцелярію суду, копію для ознайомлення відповідачу. Тому відповідач попросив перерву на ознайомлення з уточненою заявою і додатками. Суддя прийняла рішення про задоволення прохання відповідача. Проте для економії часу, перед оголошенням перерви суд розглянув усі інші клопотання сторін.

Зокрема, адвокат позивача подав клопотання про долучення до матеріалів справи декількох документів. Також позивач заявив клопотання про виклик кількох свідків. Представник відповідача теж заявив про виклик свідків. Проте суддя відмовила у даних клопотаннях обом сторонам, оскільки вони передчасні.

Адвокат позивача також звернувся до суду з проханням про заборону проведення відеозапису процесу, оскільки на його думку це порушує приватне життя і репутацію його підзахисної. Проте представник відповідача виступив проти задоволення такого прохання ,аргументувавши це п.3 ст.11 Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд", який дозволяє вести відеозапис всі учасникам судового процесу, навіть без отримання окремого дозволу суду. Суддя підтримала заперечення відповідача і нагадала адвокату, що на сьогоднішній день внесені зміни до законодавства про публічність судового процесу.

Оскільки більше жодних клопотань сторони не заявляли, суд оголосив перерву до 29 лютого.