Директор франківської школи судиться з колишньою працівницею за звинувачення у корупції


Сьогодні, 27 січня в міському суді почався розгляд справи за позовом директора школи № 1 "Про захист гідності, честі та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди" до колишньої працівниці їдальні.

Директор ЗОШ №1 школи Любов Мурга вимагає від колишньої працівниці їдальні Марії Копчак офіційного спростування звинувачень у корупції. Відповідач у свою чергу запевняє, що захищала свої інтереси в межах закону, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директора, вона подала позов, щоб зхистити свою честь і гідність як людини і керівника.

"Вона почала писати речі, які принижують мою людську гідність, з метою повернутися на роботу. Було безліч комісій. Перевірили все і можливих ознак корупції не знайшов ніхто. Так, зауваження в процесі роботи були. Відповідач приймала участь у всіх комісіях і знала, що звинувачення не підтвердились, проте надалі продовжувала писати. Ми вважаємо, що таким чином відповідачка зводить особисті рахунки за те, що не виграла тендер. Саме тому у позові я вимагаю від Копчак спростувати недостовірну інформацію і опублікувати це в офіційних виданнях. Ми хочемо, щоб в такий спосіб вона відповіла за те, що дозволила собі витворяти", - пояснила суть своїх вимог Любов Мурга. 

У свою чергу відповідач Марія Копчак заявила, що нікого не хотіла принизити, просто намагається захистити свої права на працю.

"Я веду боротьбу вже другий рік, адже мене незаконно звільнили з роботи. Були відкриті кримінальні справи про грубе порушення законодаства про працю, але слідство велося необ'єктивно. Зауважень до моєї роботи ніколи не було. Щоб не допустити мене до тендеру директором були вчинені грубі порушення в документації. Тому я зверталася з заявами в обласну і міську прокуратуру, генеральну прокуртуру та МВС. Проте мої заяви зсилалися на низ в Івано-Франківськ і далі по колу. Я не бачу підстав звинувачувати мене в тому, що я опорочила честь і гідність Мурги. Оскільки, я офіційно зверталася в усі гілки влади у пошуках правди, а не розносила плітки. Я офіційно захищала свої права згідно конституції", - пояснює Марія Копчак.   

На початку засідання представник відповідача звернувся до судді з клопотанням про долучення до матеріалів справи заперечення позову з додатками. Адвокат позивача попросив час, щоб ознайомитись долученими документами. Суддя на місці винесла рішення про оголошення перерви до 11 лютого.