Директор франківської школи таки розформyвала клас, за який боролися батьки


У липні у франківській школі № 1 директор Любов Мурга розформувала 3-А клас, не попередивши ні батьків, ні самого вчителя. Тоді батьки пішли до мера і до директора міського департаменту освіти з проханням допомогти врятувати клас. Їх запевнили, що клас збережуть.

А 31 серпня, у переддень шкільної лінійки, батькам  цього класу дзвонять зі школи і пропонують перевести дитину до іншого класу, бо більшість, мовляв, написала заяви про переведення, пише Репортер.

У липні директор Любов Мурга мотивувала це розформування тим, що клас був найменшим за кількістю учнів, порівняно із іншими паралельними. Аби захистити дітей – батьки звернулися до мера Руслана Марцінківа та директора департаменту освіти та науки Ігоря Смаля. І клас пообіцяли зберегти. За словами батьків, вони отримали листа від Смаля і Кімаковича про те, що клас не розформують.

Спочатку йшлося про те, що клас зберегли, а вчительку замінять. Після конфлікту кілька тижнів було затишшя. Як повідомили “Репортеру” батьки з ініціативної групи, яка боролася за збереження класу, їм 31 серпня подзвонили зі школи і повідомили, що класу вже немає, бо більшість написала заяви про переведення в інший клас. Вчителька Вікторія Жуковська, яка раніше вчителювала у 3-А класі мала продовжити працювати у цій школі, однак нещодавно написала заяву на звільнення.

“Ще сьогодні вранці батьків запевнили, що клас є. А потім батьків почали поступово обдзвонювати і казати, що клас зберігати не будуть і потрібно перевести дитину в інший клас, – розповідає мама одного з учнів. –  Одним кажуть, що залишилося п’ять дітей, іншим – дев’ять. І батьки скоренько біжать писати заяви. Завтра на лінійку йдемо в нікуди. Хіба просто постояти. Навіть не знаємо де. Після лінійки будемо вирішувати питання з дирекцією”.

У приймальні школи нам відмовили в коментарі. Секретар каже, що директор зайнята підготовкою до школи до 1 вересня. Коли директор матиме час – невідомо.

Директор департаменту освіти Ігор Смаль розводить руками. Вчитель звільнилася, а батьків втримати вони не в змозі.

“Вчитель Жуковська написала заяву за власним бажанням на звільнення. У класі залишилося 14 дітей, – говорить Ігор Смаль. – І як так розумію, що директор почала переконувати батьків перевести дітей до інших класів. Це, по великому рахунку, право директора. Цих 14 батьків виступали і за вчителя і за клас. Зараз почався почався процес “переконання” батьків. І департамент на це не має впливу.”