Директор Галицького нацпарку поплатився за недбалість до безпеки працівників


Управління Держпраці в Івано-Франківській області провело планову перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці у Галицькому національному природному парку.

Галицький НПП створено у 2004 році з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних лісових і лісостепових природних комплексів Передкарпаття, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.

Поряд з відтворенням та раціональним використанням лісових ресурсів установа займається і роботами підвищеної небезпеки, а саме рубкою та трелюванням лісу.

Під час перевірки виявлено низку порушень вимог законодавства з питань охорони праці, на усунення яких директору установи видано припис. Основними порушеннями є: робітники (лісоруби, трактористи, водії, робітники з благоустрою) не забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Типових норм; не проводиться вступний інструктаж з питань охорони праці екскурсантам; до виконання робіт у лісосічних бригадах допускаються робітники без відповідної кваліфікаційної підготовки (6 працівників) та інші.

За допущення до виконання робіт працівників без відповідної кваліфікаційної підготовки директор установи притягнутий до адміністративної відповідальності.