Директор КП «Електроавтотранс» хоче, щоб їм дали можливість заробляти


Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради директор КП «Електроавтотранс» Леонід Ялівець звернувся до міської влади з проханням допомогти підприємству стати прибутковим.

За словами Ялівця, за минулий рік з держбюджету підприємству не додали 1 млн 800 тис гривень і сьогодні збитки «Електроавтотрансу» сягнули близько 2 млн 600 тис гривень, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Підняття тарифу на проїзд, як пояснив директор підприємства, дозволить покращити фінансову ситуацію, планується, що виторг до кінця року збільшиться на 1 млн 200 тис гривень, проте дане рішення не вирішить питання збитковості «Електроавтотрансу».

Як заявив Леонід  Ялівець, у  2001 році тролейбуси перевозили 12 млн 800 тис платних пасажирів, за минулий рік їх чисельність становила лише 4,5 млн.

«Якби мені зараз цих пасажирів і ту субвенцію, яку дає держава за пільгові перевезення, мені непотрібно було б підвищувати тариф. Я б взагалі його знизив до 1 гривні», - говорить директор «Електроавтотрансу».

Причину малої чисельності платних пасажирів комунальник бачить у нелогічній побудові транспортної системи міста – тролейбусні і автобусні маршрути дублюють один одного.

«З Пасічної до центру йдуть тролейбуси № 1,4,5,6,8. Плюс до цього ще є 17 автобусних маршруті. Виходить, що загальна кількість більше ніж 70 одиниць. Де я візьму платного пасажира?!», - обурюється Ялівець.

В результаті обговорення питання  сторони домовились про те, що  КП «Електроавтотранс» надасть свої пропозиції та напрацювання щодо коригування  транспортної схеми міста, а департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку  врахує їх при розробці нової схеми.

В свою чергу Зіновій Фітель попросив Леоніда Ялівця вносити пропозиції щодо коригування кількості автобусних маршрутів з урахуванням потреб пасажирів:

«Є один ньюанс. Головне, щоб ми не нашкодили пасажирам. Щоб не було, як в радянському союзі – переповнені тролейбуси і незадоволені люди. Потрібно дуже виважено підійти до цього питання».