Директор локомотиворемонтного маніпулює фактами, аби місто не купувало завод?


Кілька днів тому Генеральний директор ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» Олег Сирота оприлюднив дивний відкритий лист стосовно бажання міської влади купити підприємство.

В листі Олег Сирота писав, що не розуміє навіщо місту збиткове підприємство з великою кількістю боргів з якого звільнились половина працівників. За словами Сироти, на модернізацію підприємства потрібно дуже багато коштів і йому цікаво звідки місто їх візьме.

Натомість сьогодні до редакції Бліц-Інфо звернувся попередній директор ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» Ярослав Ленів, щоб спростувати інформацію від нового очільника заводу.

За словами Леніва, на момент передачі заводу борг Залізниць України перед підприємством становив близько 7 мільйонів гривень.

"Окрім того, в цехах заводу на стадії завершення було продукції на суму близько 6 мільйонів гривень, про що новий Генеральний директор «забув» сказати. В період передачі заводу борги за матеріали становили орієнтовно 4,5 мільйонів гривень", - зауважує колишній очільник.

Також Ярослав Ленів спростував слова Олега Сироти про зменшення кількості працівників удвічі. Адже, за його словами, станом на 1 січня 2016 року на підприємтсві працювало 321 чоловік, на 1 січня 2017 року - 297 працівників. Тож це аж ніяк не скорочення чисельності вдвічі.

"Стосовно заяви про «розчинення у повітрі» гектарів землі – не вийде, оскільки територія заводу оточена зі всіх сторін коліями Львівської залізниці. Нічого поганого не бачу в тому, що місто не хоче віддавати завод «київським юристам», а хоче зберегти робочі місця, надходження податків до бюджетів усіх рівнів. А це орієнтовно 12 мільйонів гривень щорічно і 11 мільйонів заробітної плати людям", - переконаний Ленів.

Відносно переживань щодо коштів на модернізацію заводу, Ярослав Ленів пояснює, що у міста багато можливостей знайти іноземних інвесторів для спільної діяльності.  

Нагадаємо, минулого тижня на позачерговій сесії міської ради Франківська було прийнято рішення про участь міста в аукціоні на придбання Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу.

Раніше Бліц-Інфо писав, що в травні минулого року Фонд державного майна України без ознайомлення, попередження та погодження призначив нового керівника заводу. Наступного дня зібралась дорадча рада щодо незаконного призначення нового директора. Керівник правління ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” Ярослав Ленів тоді розповів, що напередодні заступник голови ОДА Валерій Крецул  у супроводі міліції намагалися силою захопити завод.