Директор пояснила, як двір школи Києва став натурою для зйомок відео про в'язницю


31 травня на внутрішньому дворі однієї зі шкіл Голосіївського району столиці українська знімальна компанія робила запис відео на замовлення ізраїльтян.

Світлини зйомки виклала у Facebook мама одного із учнів школи, написавши: "У школі сина знімають фільм. Школа грає роль жіночої американської в'язниці. Варто сказати, виходить дуже непогано. Символічно".

Сюжет відео, який знімали на шкільному подвір'ї протягом одного дня у період літніх канікул, дійсно стосується в'язниці. На фото видно людей у характерній формі, а також штучно створені ґрати та прапори США, пише УП. Життя.

Проте насправді знімався не серіал, а один ролик. Його роблять не для показу в Україні, й у самому відео не вказано, що знімалося воно на території київської школи.

Про це "Українській правді. Життя" розповіла директорка навчального закладу, стурбована поширенням хибної інформації про зйомки тюремного серіалу на території школи, а отже й ототожнення навчального закладу із виправним.

 

За її словами, творців відео зацікавила стара кладка стін школи, збудованої у 1962-му році.

Усі реквізити та обладнання для запису знімальна група привезла із собою, монтувала та прибирала сама.

"Головне – розуміння, що це не серіал, а коротка зйомка, за яку гімназія отримала 15 тисяч гривень – суму, що може покращити умови навчання у закладі, – розповіла директорка школи.

Я дізналася, що може бути зйомка, про що вона, і мені здалося, що гроші школі будуть не зайві. Але на всю цю історію наклалися стереотипи. Як менеджер, я завжди намагаюся шукати, чим можна допомогти закладу".

Ця школа уже не вперше потрапила в об'єктив камер. Фрагменти фільму Мирослава Слабошпицього "Плем'я" також знімалися у подвір'ї цього закладу та сусідньої школи.

Тоді режисерові теж припала до уваги цегляна кладка будівлі та гаражні приміщення навколо.