Директора Львівського бронетанкового заводу, якого підозрюють у розтраті, звільнили


Романа Тимківа звільнили з посади директора державного підприємства "Львівський бронетанковий завод".

Відповідний наказ 28 серпня підписав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін, інформує офіційний сайт відомства.

Зазначається, що Тимків допустив неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки.

У зв‘язку з цим, "Львівський бронетанковий завод" рішенням суду зобов’язано сплатити на користь замовника штрафні санкції.  

Згідно з умовами контракту, укладеного з Тимківим як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень, недотримання цього є підставою для дострокового розірвання  трудових відносин.

Влітку 2017 року Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов’язків директора "Львівського бронетанкового заводу", що, у відповідності до норм законодавства, унеможливило його звільнення до закінчення строку дії відсторонення.

Посадовцям Збройних сил України та ДП "Львівський бронетанковий завод", підозрюваним у розтраті коштів при закупівлі двигунів для потреб армії, повідомили про завершення досудового розслідування в березні 2018 року.

 

Як  повідомляло Бліц-Інфо, Роман Тимків - екс-депутат Івано-Франківської міської ради, пройшов за списком "Третьої сили", яку тоді очолював нардеп Юрій Соловей. Також  Тимків є відомим франківським будівельником, засновником компанії «Екстім».

Окрім цього, згідно даних сайту ВР,  наразі Роман Тимків є помічником прикарпатського народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Юрія Солов'я.