Директорку коломийського дитсадка звинувачують у махінаціях зі ставками


Директорка Коломийського дошкільного навчального закладу № 21 "Пролісок" намагається в суді визнати незаконним та скасувати наказ про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

Його склади 23 листопада минулого року.

Описова частина вищевказаного наказу не містить визначення, який саме дисциплінарний проступок вчинила директорка. Відповідач обмежився лише загальним  посиланням на результати перевірки Управління Держпраці в Івано-Франківській області, Статуту навчального закладу та посадової інструкції завідувача цього закладу. 

Як зазначають у прес-службі Коломийського міськрайонного суду, начальник управління освіти Любомир Бордун був ініціатором створення комісії для проведення позапланової перевірки ДНЗ № 21 «Пролісок» та діяльності керівника закладу. Так, 12 вересня на засіданні комісії чиновник демонстрував членам комісії аудіо запис, як компрометуючий матеріал на директорку, при цьому останній його прослухати не дозволили.

Зокрема звинуваченням начальника управління освіти є те, що нібито один з технічних працівників ДЗК рахується у штаті закладу, однак фактично не працює, а позивачка отримує його заробітну плату.

Водночас позивачка вважає, що з її боку будь-яких порушень трудової дисципліни не було, а оголошення догани є наслідком неприязних стосунків з безпосереднім керівництвом.