Дискусія "Чому потрібно рятувати українських політичних в'язнів з російських в'язниць"


23 червня о 15.00 в книгарні "Є" (вулиця Незалежності, 31, 3-й поверх) відбудеться дискусія "Чому потрібно рятувати українських політичних в'язнів з російських в'язниць".

Зараз у Росії та в окупованому Криму за ґратами перебувають 44 людини, яких російська влада назвала “терористами”, “шпигунами” та “екстремістами”. Серед них — режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналіст Роман Сущенко, політик Микола Карпюк, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та інші. Деякі із них вже отримали реальні тюремні строки та відбувають покарання у найвіддаленіших куточках Росії.

Під час дискусії буде обговорено, як фабрикуються кримінальні справи, яким чином обираються потенційні обвинувачені, що робить Україна для повернення людей додому та що кожен із нас може зробити, аби підтримати ув’язнених та їх родини.

Окрім дискусії, відбудеться презентація кампанії “LetMyPeopleGo” (http://letmypeoplego.org.ua/uk/ ), ініційованою Євромайданом SOS для захисту усіх ув'язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму.

В учасників буде можливість приєднатись до акції підтримки політичних в’язнів, до якої вже долучились дисидент Мустафа Джемільов, письменниця Оксана Забужко, редакторка Української правди Севгіль Мусаєва письменник Сергій Жадан та десятки людей, яким небайдужа доля їх співгромадян.

Учасники:
Олександра Романцова — активістка “Євромайдану SOS”;
Юрій Яценко — звільнений політв’язень https://uk.wikipedia.org/wiki/Яценко_Юрій_Сергійович ;
Андріан Волгін  — колишній учасник АТО.