Дитячий хоспіс на Прикарпатті чиновники обіцяють відкрити на початку 2014 року


Про це повідомив перший заступник директора департаменту охорони здоров'я ОДА Микола Олінійчук під час перебування на Прикарпатті Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка.

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко в рамках робочої поїздки відвідав Надвірнянський район, де ознайомився з умовами перебування малюків у Надвірнянському будинку дитини, на базі якого планують відкрити перший в Україні дитячий хоспіс.

«Це дуже добрий приклад реформування та модернізації сирітського колись закладу. Раніше тут було 250 дітей, сьогодні залишилося 33. Перший успішний крок з точки зору продовження діяльності цього закладу зроблено, адже створення дитячого хоспісного відділення на базі дитячого будинку допоможе не лише дітям, а і їх батькам», – наголосив Юрій Павленко.

Юрій Павленко переконаний, що цей заклад може стати і гарним центром медико-соціальної реабілітації.

На разі, за словами Миколи Олінійчука, вже завершують реконструкцію одного з приміщень. Заклад має запрацювати на початку 2014 року.

 «Ми маємо десь два з половиною місяці для того, щоб завершити всі будівельні роботи, забезпечити м'яким, твердим інвентарем та реабілітаційним обладнанням дитячий хоспіс. Також буде додатково проведено спеціальне навчання для працівників дитячого будинку, які й будуть працювати у хоспісі, а пацієнтів, на жаль, є чимало. Тож ми зможемо хоча б частково допомогти тим, хто зіткнувся з таким тяжким випробовуванням», – підсумував Микола Олінійчук, перший заступник директора департаменту охорони здоров'я ОДА.