Дитячий колектив з Прикарпаття отруївся на фестивалі у Камянець-Подільському


15 осіб отруїлись під час перебування на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Перлина Кам’янця». Про це інформує управління з питань цивільного захисту.

Як зазначається, 22 листопада о 16.00 до ОКЦ Управління ДСНС в області від Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби та Бурштинської МЛ поступило повідомлення про харчове отруєння жителів м. Бурштин Івано-Франківської області. Всі вони впродовж 19-21 листопада перебували на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Перлина Кам’янця» та проживали у готельному комплексі «Ксенія» м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Всього у складі танцювального колективу «Сюрприз» (палац культури «Прометей», м. Бурштин) брали участь 32 особи, в тому числі 25 дітей віком до 15 років та 7 дорослих.

Станом на 21.00 22.11.2016 року на стаціонарному лікуванні Бурштинської МЛ перебувають 15 осіб, з них 13 дітей віком до 15 років. Стан хворих розцінюється як середнього ступеня важкості, скарги на головну біль, нудоту, пронос 3-4 рази на добу, підвищення температури тіла до 38- 38,8о С, болі в животі. Попередній діагноз захворювання - «харчова токсикоінфекція».