Екс-директора Снятинського дитбудинку підозрюють в замаху на вбивство


Затримали екс-директора Снятинського дитячого будинку-інтернату Леоніда Шимчука. Його підозрюють у замаху на вбивство Дмитра Сідлярчука – заступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА.

Про це повідомила Мирослава Белдик, речник Національної поліції в Івано-Франківській області, пише Репортер.

«Затримали 66-річного мешканця Снятина. Його підозрюють у погрозах вбивством, закінченому замаху на вбивство та умисному вбивстві, вчиненему шляхом, небезпечним для життя багатьох осіб», – каже Белдик.

До речі, у 2011 році Леоніда Шимчука облили сірчаною кислотою.

У серпні Сідлярчук, повертаючись додому, відчинив на воротах хвіртку – тоді здетонував вибуховий пристрій. На щастя, чоловік вижив, його з численними травмами повезли до лікарні.

Кримінальне провадження відкрили за пунктом 5 частини 2 статті 15 Кримінального кодексу України (замах на злочин) та пунктом 5 частини 2 статті 115 (умисне вбивство).

Наразі Леоніда Шимчука затримали, вирішують питання про обрання запобіжного заходу. Тепер підозрюваному загрожує від 10 років у в’язниці до довічного ув’язнення.

Тим часом затримання прокоментував сам потерпілий Дмитро Сідлярчук.

«Вчора до мене зателефонував слідчий та розповів про це. Я був дуже шокований, і в той же час радий, – каже він. – Цей чоловік повинен отримати по заслузі. Бог мене оберіг тільки тому, що я став на захист інвалідів будинку-інтернату. Це затримання – не кінець, бо у тому будинку в Снятині залишилися усі родичі Шимчука та колишнього директора департаменту соцполітики ОДА Лесі Бурдяк – вони досі працюють на керівних посадах. Там потрібно провести чистку, починаючи від директора, закінчуючи шеф-кухарем».

За словами Дмитра Сідлярчука, поставити вибухівку біля його дому цілком міг Леонід Шимчук, який колись працював у Комітеті державної безпеки СРСР (КДБ).

«Леонід Шимчук міг запросто це зробити, бо колишніх кадебістів не буває, – каже Сідлярчук. – Він служив у КДБ, був у гарячих точках, зокрема, і В’єтнамі. Він має відповідні навики. В нього вдома є зареєстрована зброя. Слідчі дали мені 100% гарантію, що це саме його вчинок і він особисто вчинив злочин».

Сідлярчук,Снятин,РДА,Вибух,кримінал

Дмитро Сідлярчук у лікарні, після вибуху

Він додає, що після звільнення з посади директора Снятинського дитячого будинку-інтернату Шимчук працював там і надалі – радником.

«Такої посади на Україні немає ніде, її придумала Леся Бурдяк, – каже Дмитро Сідлярчук. – Залишилися всі ті фінансові потоки, за допомогою яких вони відмивали гроші, залишилися ті самі постачальники продуктів харчування, миючих засобів тощо. Більше того, нинішній директор є родичем Лесі Бурдяк. І вони відмивають гроші по сьогоднішній день».

До теми: Вибух у Снятині: Сідлярчук каже, що його вбивство замовила Бурдяк – директор департаменту соцполітики ОДА

Леся Бурдяк, яку звинуватили у замовленні на вбивство та відмиванні мільйонів, пішла з ОДА і працюватиме у Києві