Екс-радник голови ОДА, що втік до Росії, повернувся до Івано-Франківська. В СБУ – не проти


Колишній радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань освіти Ярослав Ободянський, що два місяця тому втік до Росії, повернувся до Івано-Франківська.

Таке стверджують читачі Бліц-Інфо, що минулого тижня зустрічали його на вулицях міста. Зокрема, на початку минулого тижня його бачили на Вовчинецькій.  А саме поруч будинку, у якому проживає його дружина. У четвер та п’ятницю сусіди зустріли Ярослава Ободянського у компанії двох незнайомих чоловіків. Тож цікавляться, чому зрадник вільно розгулює містом.

Варто зауважити, що повернутись додому Ободянському нічого не заважає. Адже у правоохоронців до нього претензій немає. Як повідомили кореспонденту Бліц-Інфо у прес-службі обласного управління СБУ, їм відомо про його перебування на території області. Тим не менш, зауважили, що його діям вже дали юридичну оцінку.

«За її результатами встановлено, що в діях Ярослава Ободянського склад злочину відсутній. Водночас звертаємось до жителів краю з проханням бути обачними у будь-яких висловлюваннях, бо РФ перекручує їх на свою користь. Та в разі виявлення фактів порушення законодавства, управління Служби безпеки реагуватимемо відповідним чином у межах свої компетенції», - зазначив прес-офіцер СБУ в області Іван Цвіль.

Нагадаємо, у червні Ярослав Ободяський зник у невідомому напрямку, тож його мати прийшла до правоохоронців з проханням знайти сина. А вже за два тижні він з'явився на одному із провідних російських каналів. У сюжеті під назвою “Сторонники “Евромайдана” бегут в Россию” йшлося про те, що Ободянський попросив політичного притулку в країни-агресора. Хоча сам він на камеру говорив про корупцію та власні розчарування.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook втікач прокоментував свій вчинок. Пояснив, що втік до Росії, бо боявся, що його вдома не почують. Опісля - видалив свою сторінку. Та наразі, Ободянський знову її відновив.

До теми: Радника голови Івано-Франківської ОДА, що втік до Росії було звільнено 19 червня, - прес-служба ОДА

В ОДА уточнили, що радник-втікач не розшукується за вбивство, насправді розшукують його

Зрадник України: Кремлівська радість з Івано-Франківська

Прикарпатські "регіонали" використали відомих українських волонтерів для власного відродження