Екс-заступника командувача ВМС України звинувачують у зраді та дезертирстві


Військова прокуратура Південного регіону України оголосила про підозру у скоєнні злочинів за статтями КК України "дезертирство" і "державна зрада" колишньому першому заступнику командувача Військово-морських сил України Сергію Єлисеєву, який тепер є старшим офіцером Балтійського флоту Російської Федерації.

Зазначений віце-адмірал обґрунтовано підозрюється у тому, що в лютому - березні 2014 року, зрадивши військовій присязі та з метою сприяння іноземної окупації території АР Крим, здійснив дезертирство зі служби, а надалі вступив на військову службу в Збройні сили країни-агресора і, перебуваючи на посаді заступника командувача Балтійським флотом Військово-морського флоту РФ, сприяє цьому державі в підривній діяльності проти України, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури України у вівторок.

У зв'язку з цими підозрами, військові прокурори у встановленому законом порядку повідомили Єлісеєву про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.408 (дезертирство) КК України.

Військова прокуратура Південного регіону України планує найближчим часом розпочати процедуру спеціального розслідування та заочного засудження зрадника.

Санкція ч.1 ст. 111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Санкція ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.