Експерти назвали головну помилку при зарядці смартфонів


Щодня майже 85% користувачів роблять головну помилку при зарядці смартфонів, що призводить до швидкого зносу акумулятора.

Причиною всіх бід є банальна відмова уважно читати інструкцію, пише Сьогодні.

Експерти визначили, що користувачі як і раніше розряджають смартфони до 0%, що для акумуляторів сучасних мобільних пристроїв вкрай небезпечно. Якщо прочитати інструкцію до будь-якої перезарядної літій-іонної або літій-полімерної батареї, то можна помітити про попередження виробників не допускати повної розрядки.

15-20 років тому в стаціонарних телефонах з радіотрубками, а також перших мобільних телефонах використовувалися нікель-кадмієві батареї, котрі володіли "ефектом пам'яті" – ось їх дійсно треба було "розганяти", доводячи акумулятор до повного розряду і подальшого повного заряду. А дозарядка для них була шкідливою.

В сучасних смартфонах і планшетах не рекомендується допускати повної розрядки. Краще ставити на зарядку, коли батарея показує 10-15%, і повністю зарядити. Більш того, дозарядка корисна таким батареям: якщо акумулятор дозаряджати при значенні вище 55-65%, то він прослужить в 1,5-2 рази довше.