Експерти запобігли фінансовим порушенням на Івано-Франківщині на суму 776 715 гривень


Експерти Центру громадського моніторингу та досліджень отримали відповідь Держфінінспекції в Івано-Франківській області на надіслані звернення.

З відповіді слідує: Держфінінспекція підтвердила виявлені порушення у закупівлі пального Державною установою «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» та рекомендувала замовнику усунути порушення шляхом розірвання договору про закупівлю. Замовником розірвано неправомірно укладений договір на суму 460 955 грн., пише Тендер і Злочин.

Нагадаємо, замовником під час проведення процедури закупівлі неправомірно було встановлено інші критерії оцінки, окрім ціни, та визначено переможцем учасника, який подав пропозицію з найвищою ціною. Також замовником було допущено ряд інших порушень законодавства України про тендерні закупівлі.

Окрім того Держфінінспекція повідомила, що Івано-Франківським обласним наркологічним диспансером на виконання вимоги фінансової інспекції було розірвано договір про закупівлю на суму 315 760 грн. В даному випадку у тендері брали участь пов’язані особи; Антимонопольний комітет сьогодні також здійснює перевірку можливої антиконкурентної змови даних учасників.

001

002