Енергетики Прикарпаття презентували настільну гру для дітей


АТ «Прикарпаттяобленерго» в цьому році відзначить Міжнародний день захисту дітей по-особливому. Енергетики приурочать цьому дню випуск настільної гри «Безпечна електроенергія».

Гра «Безпечна електроенергія» покликана в інтерактивній доступній формі допомогти дітям зрозуміти і запам’ятати правила поводження зі електроенергією на вулиці і вдома. Сенс гри в тому, що учасники по черзі кидають кубик і переміщаються на таку кількість позицій, яка випаде на кубику, і переможе той, хто перший стане фішкою на позицію «фініш». Але у грі є особливі позиції, які полегшують чи ускладнюють проходження дистанції, також є чотири драбинки, які переносять учасників з позиції на позицію та клітинки-пастки, пройти які можна лише в тому випадку, якщо даси правильну відповідь на питання про енергобезпеку.

Настільна гра «Безпечна електроенергія» розрахована на дітей молодшого шкільного віку. У гру від енергетиків може грати будь-яка кількість учасників, проте у зв’язку з тим, що в комплектації є дрібні деталі, гра має вікове обмеження для діток до 6 років.

Гра повністю продумана і промальована працівниками АТ «Прикарпаттяобленерго». Волонтери компанії даруватимуть її у школах, коли проводитимуть там уроки з електробезпеки, а також гру отримають школярі, які завітають на тематичні екскурсії у компанію. «Всі ми хочемо, щоб діти були в безпеці і докладаємо зусиль, щоб захистити їх – ділиться Наталія Лещишин, начальник відділу інформаційної політики компанії. – Але ні вчителі, ні батьки не можуть бути поруч з ними кожну хвилину, тому важливо, щоб діти й самі знали, як уникнути небезпеки. В цікавій, невимушеній ігровій обстановці правила закарбовуються легше. Ми сподіваємось, що кілька раз погравши в нашу гру, дітки знатимуть правила електробезпеки «на зубок» і за необхідності згадуватимуть про них миттєво».

До  слова, енергетики активно працюють в напрямку популяризації дитячої електробезпеки. На території підприємства постійно проходять екскурсії для школярів старшого і молодшого шкільного віку, волонтери компанії проводять уроки електробезпеки у школах, відвідують дитячі табори з квестом «Енергетичний експрес», розповсюджують пізнавальні роздаткові матеріали.

Наразі в АТ «Прикарпаттяобленерго» саме проходять традиційні Дні безпеки, які протривають до 8 червня. Екскурсія на АТ «Прикарпаттяобленерго» є безкоштовною. Вона триває до години часу. А домовитися про зустріч з енергетиками можна за телефонами – (0342) 59- 42-64, 59-44-69.