Євросоюз заявляє про невизнання виборів в Севастополі і вимагає звільнення членів керівництва кримського Меджлісу


Європейський союз не визнав анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові, заявив в понеділок офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), коментуючи губернаторські вибори в Севастополі 10 вересня.

"Будь-якому обраному на Кримському півострові, який претендує "представляти" Крим і Севастополь, нічого очікувати визнання в якості представника територій, які є українськими. Європейський союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", - йдеться в заяві представника ЄВС, пише Інтерфакс.

У ньому також заборона на діяльність кримського Меджлісу і переслідування його лідерів розцінюється як "серйозні і неприйнятні порушення" їх прав.

"Сьогодні так званий" Верховний суд "Сімферополя засудив заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза до восьми років позбавлення волі за "організацію масових заворушень" в лютому 2014 року. Європейський союз послідовно спостерігав за справою пана Чийгоза і наполягав на його звільненні. Цей заклик ми повторюємо сьогодні", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

"Ми сподіваємося на невідкладне зняття звинувачень з другого заступника голови Меджлісу пана Ільмі Умерова і знову підтверджуємо нашу давню позицію про те, що всі незаконно затримані на Кримському півострові і в Російській Федерації громадяни України повинні бути негайно звільнені", - заявив представник ЄВС.