Фермер з Криму отримає 400 тисяч гривень, щоб вирощувати лохину на Калущині


Нещодавно на офіційному сайті Івано-Франківської обласної ради було розміщено розпорядження «Про підсумки обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування». Йдеться про чотири конкурси, ключовий з яких – восьмий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Переможцями цього конкурсу стали 58 проектів, два з яких будуть реалізовані на території Калуського району. Зокрема, 300 тис. гривень з обласного бюджету отримає Верхнянська ОТГ на розвиток та підтримку фермерства з вирощування ягід та екологічно чистої продукції на території об’єднаної громади. Майже стільки ж (295 тис. гривень) отримає Сівко-Войнилівська сільська рада на виготовлення генерального плану забудови сіл Сівка-Войнилівська, Мошківці і Довжка, пише Нафтохімік-Калуш

У селі Довгий Войнилів проживає фермер, переселенець із Криму Микола Полицький, який висловив бажання вирощувати лохину, – розповідає заступник голови Верхнянської ОТГ Іван Кавчак. – Для цього він підготував відповідний проект, подав його на конкурс і переміг. Окрім коштів з обласного бюджету, ми плануємо на цей проект також додати ще 100 тис. грн з бюджету Верхнянської ОТГ. До речі, землю у користування йому вже надано, і він здійснює там певні підготовчі роботи.

До слова, минулого року у цьому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, було значно більше переможців. Більшим було і їхнє фінансування… Тоді переможцями були визнані одразу вісім проектів з Калуського району. На кожен з них виділили по 150 тис. гривень.