Фестиваль, виставки та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 11 до 17 червня.

У понеділок, 11 червня о 09:00 у фортечній галареї Бастіон стартує фотовиставка "Моє місто - моя йога".

Фотовиставка "Моє місто - моя йога" проходить в рамках святкування Міжнародного дня йоги в Івано-Франківську. Це творчий проект учнів та інструкторів Української Федерації Йоги, в якому об'єдналися любов до рідного міста та захоплення йогою. Напередодні свята, ми вирішили наповнити місто духом йоги та виразити ідею про те, що для людини, яка практикує йогу, не лише килимок, але й увесь світ є 
простором для розвитку та особистої практики.

Світлина від Йога УФЙ в Івано-Франківську.

Цього ж дня, о 13:30 в університеті Короля Данила відбудеться презентація проектних ідей.

Факультет архітектури, будівництва та дизайну Університету Короля Данила спільно з Івано-франківським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» організовують звітну конференцію за результатами реалізації концепції «Нове обличчя громад Прикарпаття очима молоді ВНЗ».

Світлина від Університет Короля Данила.

У вівторок, 12 червня о 18:30 в Книгарі Є презентують книгу Наталії Матолінець «Гессі».

У затишному світі, що нагадує часи Belle Époque, де люди дбають передусім про мистецькі насолоди, танцювальні вечірки й вишукані манери, живе 15-річна Гестія Амалія. Проте її життя незбагненним чином перетинається з іншим світом — невидимим, але вловлюваним у химерних подіях і яскравих снах. І чим далі, то більше Гессі розуміє: вона має розгадати хитросплетіння цих світів — лише тоді сповна пізнає себе… 

Світлина від Книгарня

У середу, 13 червня в Івано-Франківську стартує фестиваль "Porto Franko". Триватиме масштабне мистецьке дійство протягом п'яти днів. У програмі - вісім локацій, більшість з яких безкоштовні, або за символічну ціну.

Цього року Porto Franko - це літаки та гелікоптери у інсталяціях, електронна музика, сучасна хореографіа, театр та візуальне мистецтво з високими технологіями, наукою та мріями про небо.

Світлина від PORTO FRANKO.

Переглянути детальну програму та придбати квитки можна на сайті фестивалю.

У четвер, 14 червня о 17:00 в галареї Бастіон проведуть виставку випускників школи фотомайстерності.

Підсумкова виставка школи фотомайстерності "Фотохудожник", що при Івано-Франківській обласній організаціїї Національної Спілки фотохудожників України, завершує черговий курс навчання сезону – “Весна 2018”. Впродовж трьох місяців учні школи слухали лекції з теорії фотографії та займалися практичною фотозйомкою.
Світлина від Фотохудожник фотошкола.

У суботу, 16 червня о 11:00 на площі Бастіон відбудеться Сьогодень академічного мистецтва.

«Сьогодень Академічного Мистецтва» – це два дні художньої творчості на площі Бастіону у місті Івано-Франківськ. Основною метою свята мистецтва є популяризація та розвиток Академічного Мистецтва в місті. В центрі події є конкурс з Рисунку, Живопису та Скульптури. Довкола центру будуть представлені різні види індивідуальної художньої творчості.

Результат пошуку зображень за запитом
У