FIFA - спонсор тероризму: Українці влаштували флешмоб на підтримку хорватських футболістів


Українці обвалили аккаунт ФІФА в Facebook - на сторінці з'явилося тисячі написів "Слава Україні", а рейтинг впав до 1,3 зірочки з п'яти.

Таку реакцію соцмереж на сторінці Міжнародної федерації футболу (ФІФА) викликала через попередження гравцю національної збірної Хорватії Домагою Віді за відео з гаслом «Слава Україні».

Як відомо, Віда записав звернення після перемоги над збірною Росії у чвертьфіналі Чемпіонату світу. У відео футболіст вигукує «Слава Україні!», а його колега каже «Ця перемога — за «Динамо» та за Україну!».  Слід зазначити, раніше обидва футболісти  грали за київське "Динамо".

У ФІФА розцінили такі заяви як політичні та заявили про неприпустимість цього в межах Чемпіонату світу з футболу. Україна обурилася таким рішенням федерації. Відтак українці вирішили знизити рейтинг ФІФА хоча б у соцмережі та почали масово ставити найнижчі оцінки сторінці ФІФА у Facebook.

За менш ніж добу "1" з коментарем "Слава Україні!" сторінці поставили 154 000 осіб і ця цифра постійно зростає.  Українці називають організацію "посібниками Путіна", "спонсорами тероризму", "продажними шльондрами" та висловлюють підтримку хорватським футболістам. Найкреативніші пропонують організації змінити вид діяльності з "Спорт" на "Громадська вбиральня". 

А тим часом хорват Віда опублікував нове відео, в якому знову вигукнув «Слава Україні!».