Фірма, яка боргує міста 800 тис грн за оренду землі в центрі, виявилася банкрутом


Минулого тижня прес-служба прокуратури Івано-Франківської області повідомила про чергову свою перемогу: за втручанням Івано-Франківської прокуратури до бюджету надійде понад 845 тисяч гривень. Але чи дійсно ця сума надійде до казни міста?

«Йдеться про кошти за користування земельною ділянкою в центральній частині міста, які підприємство не сплачувало впродовж 2014-2015 років. Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсязі позовні вимоги місцевої прокуратури в інтересах держави про стягнення із суб’єкту господарювання 845 тис. 774 грн заборгованості зі сплати обов’язкових платежів. Щоб стягнути всю суму боргу, прокуратура звернулася до суду, яким позовні вимоги задоволено в повному обсязі», - наголошують в прес-релізі прокуратури.

При цьому, не повідомляється про суб’єкт господарювання, який заборговував кругленьку суму і не розголошуються дані про саму земельну ділянку, пише Побудовано.

Проаналізувавши, команда «Побудовано» дійшла висновну, що йдеться про земельну ділянку по вулиці Мельника, 4, де уже кілька років знаходиться недобудова торгово-розважального центру.

Площа земельної ділянки складає 0,93 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Вона знаходиться в оренді Публічного акціонерного товариства «Енергетичнiтехнології».

Виявляється, ще у 2015 році року Господарським судом міста Києва прийнято постанову про визнання ПАТ «Енергетичнi технології» банкрутом. Щодо підприємства розпочали процедуру ліквідації.

Тож, у підсумку виходить, що прокуратура у свої здобутки записує виграний суд щодо фірми-банкрута і завпевняє, що підприємство ПАТ «Енергетичнi технології» поверне 845 тисяч гривень до міського бюджету Івано-Франківська.

На жаль, така імовірність дорівнює імовірності, що курс долару США знову повернеться до рівня 8 гривень.