Фірма з Київщини планує спорудити на Рожнятівщині вітрову електростанцію


Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕС ПРИКАРПАТТЯ» хоче встановити на Рожнятівщині десять вітротурбін.

Наразі компанія заявила про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля, інформує Бліц-Інфо.

Як повідомляють у компанії, генерація електроенергії здійснюватиметься за рахунок місцевого відновлювального джерела енергії - вітру, орієнтовний термін експлуатації ВЕС – 25 років.

Будівництво ВЕС планується в Рожнятівському районі на землях Цінівської, Рівнянської та Вільхівської сільських рад. Наразі розглядають два місця для майбутньої вітрової елекростанції: підвищення на відстані 1-2 км на північ від села Ілемня, або 1-2 км на північ від с. Вільхівка.

"В рамках реалізації Проекту передбачається встановлення 10 сучасних вітротурбін (ВЕУ) одиничною потужністю до 4 МВт та однієї трансформаторної підстанції (ТП). Сумарна встановлена потужність проектованої вітроелектростанції – 25 МВт. Висота башти ВЕУ – до 120 м, в залежності від виробника обладнання. Щорічна генерація екологічно чистої електроенергії очікується на рівні приблизно 19972800 кВт/год. Загальна площа території ВЕС становитиме орієнтовно до 15 га",- йдеться у повідомленні.

Зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до: Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації за адресою: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 А, тел./факс 52-61-50; е-mail: ifecobez@gmail.com.

За даними Youcontrol Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕС ПРИКАРПАТТЯ» зареєстрована в Київській області, с. Петропавлівська Борщагівка.