Фірму нардепа Шевченка підозрюють у завищенні на 22 млн грн ціни будматеріалів для траси на Прикарпатті


Слідче управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області підозрює ТОВ «ПБС» у завищенні вартості ремонту автодороги Н-09 Мукачеве-Львів на 22,12 млн грн.

Про це свідчить ухвала Івано-Франківського міського суду від 11 грудня, пишуть Наші гроші.

За даними слідчих, службові особи фірми «ПБС» завищили ціни будівельних матеріалів, використаних на ремонт автодороги Н-09 (Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів).

Так, фірма «ПБС» вже отримала з держбюджету 90,45 млн грн. Для виконання робіт «ПБС» і його підрядник «Автомагістраль-Південь» придбали за 61,31 млн грн будівельні матеріали у фірми «Віта Констракшн», яка купила їх по ланцюжку у компаній «Скорзонера» і «Дріада Ріал Естейт». Остання у свою чергу закупила ці будматеріали у виробників по значно нижчих цінах. Завищення вартості будматеріалів склало 22,12 млн грн.

Як вказують слідчі, «Віта Констракшин», «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» є пов’язаними між собою фірмами, оскільки в них схожі адреси, одні й ті ж працівники, звітність усіх товариств подається з однієї електронної адреси та ІР-адреси.

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», але у вересні вийшов з фракції. Раніше він був директором курорту «Буковель».

шевченко-александр«Я не приховую, що маю стосунок до фірми «ПБС» … Я переконаний, що якісні дороги нам необхідні, щоб до нас приїжджали туристи, інвестори. «ПБС» і надалі  буде вигравати всі можливі тендери, не тому що ми «когось знаємо», а тому що ми запропонуємо найнижчу ціну і найвищу якість», – цитує Олександра Шевченка сайт Франківчани.

Офіційно «ПБС» оформлена на працівниць «Буковелю» Іванну Непик та Галину Колибабюк. Непик раніше була партнером по вже ліквідованій «Ресурсній компанії» Віктора Шевченка, брата вищезгаданого Олександра Шевченка.

Олександр Шевченко раніше також очолював фірму «Скорзонера», яка є власником курорту «Буковель». Основним власником ТОВ «Скорзонера» є компанія «Шіллінгстон Груп Інк.» (Сент-Вінсент), якою володіють Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Директором «Ресурсної компанії» був Віталій Ковальчук, який з літа цього року є засновником і директором ТОВ «Дріада Ріал Естейт». Ковальчук у 2010-2011 рр. очолював «Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ», що теж належить фірмі «Скорзонера».

Засновником ТОВ «Віта Констракшн» є італійська компанія «Віта ГМБХ», а директором – Олеся Кирильчук.

«Віта Констракшн», «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» усі зареєстровані у с. Поляниця (Яремчанська міська рада), участок Щивки, де знаходиться «Буковель».

ТОВ «ПБС» з червня цього року виграла підряди на ремонт траси Н-09 на суму 764,47 млн грн. У той же час фірма отримала підряди на загальну суму 36,59 млн грн на ремонт вулиць в Івано-Франківську, доріг на Львівщині та реконструкцію школи у с. Поляниця.

До того, у 2010 р. ТОВ «ПБС» виграло лише один тендер вартістю 1,48 млн грн. на берегоукріплення річки в Івано-Франківській обл.

Засновниками одеського ТОВ «Автомагістраль-Південь» є Валерій Коротков і Олег Наливанний.