Фонд нардепа Дерев’янка звинуватили у піарі за рахунок родини загиблого в АТО


Сьогодні в Івано-Франківській облраді відбулось чергове засідання координаційного комітету з питань поранених в зоні АТО. Серед іншого торкнулись питання забезпечення житлом сім’ї загиблого в АТО бійця ДУКу Дмитра Ломея.

Як повідомив присутнім заступник голови Надвірнянського району Тарас Олендій, вдові Ломея Надії буде придбано двохкімнатну квартиру.

«Було два варіанти: або недобудований будинок в селі, або двокімнатна квартира в Надвірні. Вона сказала, що хоче квартиру. Зараз фонд Дерев’янка займається юридичними питання, фактично вже йде оформлення документів. Окрім того, у Цуцилові їй було виділено земельну ділянку під будівництво, де в перспективі можна буде звести будинок», - розповів заступник голови РДА.

Натомість заступник голови облради Остап Дзеса поцікавився чому оформлення документів займається фонд нардепа  і чому все триває так довго.

«Ви вже сюди вмішали політику, бо хтось хоче попіартись на тій нещасній родині. І це замість того, щоб купити квартиру і перевезти туди родину. Коли ще були виділені гроші! І ще два тижні тому говорилось, що вибрана квартира. Купуйте і не вигадуйте ніяких фондів! А за ту стару будову то взагалі слів нема. Та хіба можна було пропонувати вдові з маленькими дітьми такий страшний будинок?  Нащо їй того клопоту?», - прокоментував  доповідь Олендія Дзеса.

У відповідь заступник голови РДА на підвищених тонах поцікавився «чому за Надю всі беруться вирішувати?». Бо, на думку Олендія, «хата там нормальна і з неї можна зробити порядок, головне – аби був ґазда», а Надія «що в такому віці ще може вирішувати?».  На таку репліку вже зреагували й представники громадськості. Голова ГО "Воїни АТО" Роман Перцей зауважив, що «коли ви будете ґазда, то й будете собі вирішувати. А вдові купуйте квартиру як вона й хоче. Ви що не знаєте де її ґазда?». Не втримались від реплік й інші. Суперечку зупинила член координаційного комітету Ярослава Ульванська.

«Пропоную закінчити цю епопею з придбанням житла родині Ломея і вже у найближчий тиждень оформити документи на ту квартиру, яку вона хоче. Не треба ніяких фондів та політики, у них був час. Нехай юридичний супровід здійснюють юристи РДА чи юридичного відділу Надвірни. Там є юристи і то їхня робота. Гроші теж давно є.  Не треба комусь давати піаритись на родині загиблого. Це рішення координаційного комітету і наступного тижня маєте доповісти, що все уже зроблено і почали у квартирі ремонт», - повідомила Ульванська.

Нагадаємо, 33-річний боєць ДУКу Дмитро Ломей загинув 23-го лютого під селищем Піски на Донеччині. Сиротами залишилися двоє маленьких дітей.

До теми: Під пісками загинув доброволень з Надвірнянщини Дмитро Ломей

У п’ятницю Франківськ попрощається з бійцем ДУКу, що загинув в АТО

Завтра у Франківську відбудеться прощання із загиблим в зоні АТО бійцем

У Франківську попрощалися з бійцем ДУКу

Він не чекав жодних наказів, а воював за Україну

Сім'ї загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломея з Прикарпаття виплатять одноразову допомогу у розмірі 100 тис грн

Прикарпатські волонтери знайшли людей, які готові збудувати будинок для сім'ї загиблого Дмитра Ломея

Сім'ї загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломея передали гуманітарну допомогу

Вдові загиблого бійця ДУКу замість нової хати намагаються "спихнути" стару, запущену будівлю