Фортеця без нагляду: франківські чиновники “загубили” камери спостереження


2 липня 2017 року в Івано-Франківську на вулиці Івана Павла ІІ, поблизу 22-ї школи відкрили дитячий майданчик «Фортеця». Вартість всіх проведених робіт склала 1 мільйон 396 тисяч гривень. Проте вже через кілька місяців майданчик почав псуватися.

Начальник управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради Роман Галіпчак розповідає, що руйнування відбувається через недобросовісну роботу підрядника та неякісні матеріали, пише Галицький кореспондент.

За його словами, з’ясовувати причини псування та відновлювати майданчик будуть навесні, коли покращаться погодні умови. Витрати на ремонт візьме на себе фірма ТОВ “Елітгарантбуд”, яка виступала головним підрядником при будівництві

Також відомо, що на території майданчику планували встановити дві камери спостереження. Однак камери спостереження так і не встановили, а над новим майданчиком вже встигли познущатися вандали, яких досі не спіймали.

“Ми в принципі передали камери відеонагляду, але не встановлювали їх. Цим повинна займатися експлуатуюча організація. Ми тільки виконали свою роботу”, – каже Роман Галіпчак.

За експлуатацію майданчика відповідає МІУК, однак про камери їм нічого не відомо.

Я інформацією щодо камер не володію і мені відомо, що такого не було”, – зазначає заступник директора Муніципальної інвестиційної управляючої компанії Олександр Качанко.

Після цієї розмови журналісти поцікавились у Романа Галіпчака, чи могли камери “загубитися” дорогою з УКБ до МІУК. Начальник управління капітального будівництва заперечив власні ж слова, та цього разу повідомив, що камери вони не передавали. Тому питання про встановлення камер і досі залишається відкритим.