Форум партнерських міст – ефективне управління


Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Центр польської культури та європейського діалогу в м. Івано-Франківську проводять «Форум партнерських міст – ефективне управління».

Ідея заходу відповідає пріоритетним напрямкам у сфері публічної та культурної дипломатії та дії на 2015 р., визначеним МЗС Польщі, а також основним засадам «Програми розвитку міжнародного і транскордонного співробітництва м. Івано-Франківська на 2014-2017 роки».

Захід  скерований до молоді, членів громадських організацій, молодих спеціалістів установ та товариств, що активно діють у секторі міського самоврядування українських та польських міст. Термін проведення Форуму визначений на 9-10 травня 2015 р., в часі відзначення Дня міста Івано-Франківська.

У рамках запланованого на травень заходу 50-ти особова група молодих спеціалістів візьме учать у панельних зустрічах та дискусіях під керівництвом фахівців виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та органів місцевого самоврядування та громадських діячів наших польських міст-партнерів. Для участі у Форумі зголосились міста Жешув, Люблін, Свідніца, Ополє, Томашув Мазовєцкі, Рибнік, Кошалін.

Теми панельних зустрічей: міський транспорт, стратегія маркетингу міста, підприємництво та господарська діяльність, культура та туризм, і, звичайно ж - самоврядування.

Форум є першим етапом довгострокового проекту. Наступний  етап передбачатиме навчальні візити учасників проекту до окремих міст-партнерів для проходження практики та ознайомлення з роботою органів місцевого самоврядування.

Цілі проекту:

- презентація польських міст-партнерів Івано-Франківська, діяльності їх місцевих органів влади та позитивного досвіду в розвитку євроінтеграційних процесів;

- вивчення досвіду впровадження європейських стандартів управління у Польщі;

- впровадження європейських стандартів до структури управління міст;

- підвищення компетенцій молодих лідерів, фахівців і студентів у сфері місцевого самоврядування;

- проведення зустрічей, тренінгів та конференцій для молоді на тему управління окремими галузями життєдіяльності міст, а саме: архітектура, комунальне господарство та міський транспорт, підприємництво та господарська діяльність, культура, туризм і самоврядування;

- опрацювання мережі формальних та неформальних контактів між установами і організаціями, що працюють в муніципалітетах, або займаються питаннями місцевого самоврядування.

Зацікавлених в участі у проекті просимо заповнити анкету учасника в  термін до 30 квітня 2015 р. та надіслати на електронну адресу  forum.partnerskie@gmail.com