Фотографи зі сходу навчатимуть франківців своєї справи


9-12 квітня 2018 року до Івано-Франківська в рамках проекту «Тиждень фотоактивізму» завітають 3 друга-фотографа, які проведуть майстер-класи та практикуми для всіх бажаючих по напрямках, в яких вони є професіоналами, а також презентують виставку своїх робіт.

Проект «Тиждень фотоактивізму» має на меті познайомити Івано-Франківськ з творчістю фотомитців зі сходу України та, навпаки, познайомити гостей з культурою та творчістю місцевих майстрів (адже дехто з учасників візиту вперше відвідає західну частину країни), продемонструвати можливості використання фотографії для роботи з громадою, додаткового заробітку та поліпшення туристичного іміджу регіону на прикладі діяльності учасників проекту.   

«Андрій, Сергій та Дмитро – фантастичні люди та фотографи, вони дуже різні в своїх підходах до фотографії, через що варто відвідати всі події в рамках візиту. Порцію хорошого настрою, гумору та кави гарантуємо» - запрошує всіх бажаючих координатор проекту Наталя Вишневецька.

Кому буде цікаво: фотографам (початківцям і професіоналам), громадським активістам (особливо презентація Андрія Парахіна), митцям та всім-всім-всім, хто хоче поспілкуватися з дуже цікавими людьми.

Виставка робіт за участі авторів відкриється 9 квітня о 18.30 та буде доступна для перегляду протягом двох тижнів в відкритому просторі ВДОМА (Івано-Франківськ, вул.Січових Стрільців, 13, 4 поверх, вхід з вул.Левка Бачевського (навпроти пабу Грот), код на домофоні 13) 

Вхід на всі події - безкоштовний, проект реалізується ГО «Д.О.М.48.24» в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США)

Детальніше про запрошених фотографів та заходи з ними:

Andrii Parakhin - фіналіст, дипломант, учасник багатьох конкурсів та виставок, автор більше ніж 30 арт-проектів в Донецьку, Бахмуті, Дніпрі, Київі, Тернополі... Любить морозиво та мультфільми:)
Його тема: "Взаємодія митця та міста" (9 квітня о 17.00 простір ВДОМА, практикум – 11 квітня о 17.00, бібліотека в м-ні Опришівці)

Сергей Орлик - Web/VR розробник, професійний панорамний фотограф, дійсний член IVRPA (Міжнародна асоціація VR фотографів, Google Street View Trusted Photographer (сертифікований фотограф Google), онлайн-викладач авторского курсу Панорами 360° - вiд А до Я, ну і, звісна справа, дипломи, виставки, призи:)

Його тема: "Зйомка, зшивка та постобробка панорам 360°. Як створюються віртуальні тури. Соціальні і комерційні приклади застосування" (10 квітня о 17.00 простір ВДОМА) 


Dmytro Balkhovitin - один з найкращих фотографів Wikipedia та України (що, звичайно, підтверджено дипломами й медалями) в категорії "Пейзаж", викладач фотографії в дитячому таборі "Екстремал".
Його тема: "Як і для чого можна знімати пейзажі" (10 квітня о 19.00 простір ВДОМА, пленер 11 квітня, місце та час уточнюється)

Більше про події можно дізнатись тут