"Французька весна" цьогоріч добереться й до Івано-Франківська


Щорічний фестиваль французької культури в Україні цьогоріч не омине й нашого міста.

«Французька Весна в Україні» проходитиме в 14-й раз та щоразу розширює свою географію. Цього разу не тільки у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Бердичеві а й Івано-Франківську. 

"Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс франсез в Україні за підтримки БФ « Україна Інкогніта» та чисельних урядових і неурядових інституцій України запрошують вкотре зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати франко-українського співробітництва і надихнутися на нові звершення. Занотуйте у своїх календарях, квітень - це час, щоб відвідати події «Французької весни в Україні», - закликають організатори.

В кожному місці відбуватиметься своя незабутня програма. Зокрема, в Івано-Франківську в рамках фестивалю відбудеться концерт відомого французького тріо Гійома Лопеза. Фільми в стилі класики романтичного кіно пройдуть в кінотеатрі Люм’єр з 21 по 25 квітня та 29 квітня - в Люм’єрі пройде «Ніч короткого метру». Також на мешканців міста чекає феєричне відкриття фестивалю в Івано-Франківську з живою класичною французькою музикою та сюпризами.