Франківчанка не змогла перепливти Ла-Манш. Заплив зупинили за 8 кілометрів від цілі


Українка Марія Селянська з Івано-Франківська, яка мала намір переплять 32-кілометровий протоку Ла-Манш, не змогла цього зробити з першого разу.

Причини цього поки не називаються. Відомо лише, що судно ,яке її супроводжувало не дозволило українці плисти далі, коли до берега їй залишалося близько 7-8 км.

Деякі ЗМІ написали про те, що інформація про припинення запливу опублікована на сторінці Марії Селянської в Facebook. Але зараз там немає такої публікації.
Останній пост з'явився близько 23:00 і повідомляє про те, що Марія стала плисти повільніше, але течія допомагає.

Марія Селянська пливла близько 8 годин підряд.

Марія Селянська могла б стати першою українкою, яка перепливла Ла-Манш шириною 32 км. Вона почала заплив з англійського Дувера в 11:00 за місцевим часом (13:00 за київським часом).

Першим українцем, який переплив протоку, був Ігор Ненько. Він зробив це в 2006 році. Ла-Манш він проплив за 10 годин 30 хвилин.

Плисти через протоку складно не тільки через дистанції в 32 кілометри, а й погодних умов. Навіть влітку температура води рідко піднімається вище 15-18 градусів, а штормить майже завжди на рівні 3-4 балів. Крім цього діють потужні течії, які зносять відважних спортсменів з дистанції, і боротьба з ними відбирає багато енергії. Його перетинають в самій вузькій частині Па-де-Кале, Дуврська протока.

Джерело