Франківчанка перерахувала шахраям 4500 гривень за собаку, яку не отримала


Незважаючи на численні застереження поліцейських, довірливі громадяни продовжують потрапляти в тенета шахраїв.

Зрозуміло, що за допомогою мережі Інтернет можна не виходячи з дому здійснювати різні види грошових операцій. Це дуже зручно. Але, щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв, потрібно врахувати і небезпеку від таких торгів, адже з кожним днем число ошуканих вказаної категорії громадян зростає.

Інтернет-лиходіям перш за все легко обдурювати людей дистанційно і безпечно для шахраїв, бо їх не знають в обличчя потерпілі, а телефонні картки або й телефони після отримання грошей від довірливих покупців зловмисники відразу викидають. І тоді, як кажуть, «шукай вітра в полі». Зрозуміло, що такі злочини важко розкривати.

Так, минулих вихідних на гачок шахраїв потрапили ще двоє громадян. До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 37-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами у сумі 600 гривень, які він перерахував за покупку через мережу Інтернет дров. Гроші потерпілий перерахував на банківську карточку, а замовлення так і не отримав.

У своєму зверненні до поліції інший мешканець Івано-Франківська повідомив про те, що його донька мала намір придбати собачку. На інтернет-сайті «ОЛХ» знайшла оголошення про продаж тварини. Дівчина зателефонувала продавцеві та узгодила умови купівлі. Після чого, перерахувала завдаток у сумі близько 4500 гривень на банківський рахунок нібито продавцеві, та ні тварини, ні коштів не отримала.

Наразі за цими фактами шахрайств розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області