Франківчанка перерахувала шахраю-іноземцю 82 тисячі за неіснуючий подарунок


За допомогою до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 51-річна місцева мешканка. В своїй заяві потерпіла розповіла про те, що її знайомий по інтернету обшахрував на 82 тис. гривень.

В ході слідчих дій правоохоронцями було встановлено, що заявниця близько двох місяців тому познайомилась в соціальних мережах з іноземцем. Під час тривалого спілкування, чоловік увійшов у довіру до неї, а нещодавно сказав, що вислав їй коштовний подарунок.

Проте, зазначив, що подарунок затримується на Малайзійській митниці тож для того, щоб отримати його, необхідно сплатити вищевказану суму, як податковий внесок. Жінка повірила пройдисвіту і на банківський рахунок кур’єрської служби перерахувала дані кошти. Коли зрозуміла, що потрапила в пастку шахраїв одразу ж звернулась до поліції.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють осіб причетних до цього злочину та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області