Франківчанка позичила в іноземця 16 тисяч гривень і забула повернути


З повідомленням про шахрайські дії прикарпатки до Тисменицького відділу поліції звернувся іноземець. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Молодий чоловік 24-річного віку повідомив, що його обдурила колишня дівчина. Заявник вказав, що у серпні 26-річна франківчанка, яка на той час з ним зустрічалась, під приводом проведення ремонтних робіт у квартирі попросила позичити їй грошей. На її прохання хлопець без вагань переказав на картковий рахунок 16 тис. гривень. Проте, стверджує заявник, дівчина досі позику не повернула, пише прес-служба обласної Нацполіції.

За цим фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування. В ході якого встановлюють обставини вказаної події.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за якою розпочато провадження, за заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.