Франківчанка вимагає "острівець безпеки" на Набережній. Чиновники кажуть - дорога обласна


Мешканка Івано-Франківська пані Анастасія бореться за те, щоб на вулиці Набережній нанесли пішохідний перехід і встановили "острівець безпеки".

Жінка вкотре написала в редакцію Бліц-Інфо з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми. Зокрема пані Анастасія, розповідає, що вже зверталась з листом в Управління Транспорту та зв'язку, проте відповідь її зовсім не порадувала.

"За результатами розгляду даного питання комісією з питань безпеки дорожнього руху доручено управлінню транспорту та зв'язку направити листа в УКБ ОДА нанести дорожню розмітку "Пішохідний перехід" по Набережній ім. Стефаника".  - Щиро дякую, що пообіцяли зробити нарешті розмітку на дорозі, але прошу встановити там острівець безпеки", - розповідає франківчанка.

Ситуацію пояснив у коментарі Бліц-Інфо начальник УТІЗ Олег Ганчак. За словами чиновника, ця дорога знаходиться не на їхньому балансі тож швидко вирішити проблему в управлінні не можуть.

"Ця вулиця перебуває на балансі ОДА. Ми звернулися до них, щоб забезпечили нанесення розмітки і створення безпечних умов для мешканців. Відповіді поки що немає. Що ж стосується "острівця безпеки", то через два дні вийде з відпустки представник поліції, який відповідає за погодження схем ОДР і ми додатково обговоримо цю проблему. Вулиця знаходиться на балансі області і будь-які роботи повинні проводитись відповідно до процедури", - запевнив Ганчак.