Франківці мають можливість безкоштовно навчатись у Словаччині


Громадська організація «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство» 25 листопада в Івано-Франківську презентує цьогорічні можливості Європейської освітньої програми «Free Student».

Програма «Free student» - перший масштабний проект безкоштовного навчання українських студентів в державних університетах Словацької Республіки. Особливістю цьогорічної програми є те, що абітурієнти проходитимуть тільки співбесіду, без тестування, оскільки минулорічні учасники програми під час тестування та навчання показали високий рівень знань. Співбесіда відбуватиметься безпосередньо в місті Івано-Франківську українською мовою за участю представників словацьких вузів. Минулого року за програмою «Free Student» у Словаччині розпочали навчання 160 студентів з усієї України, з них – 60 з Івано-Франківська та області.

Програма передбачає:

• безкоштовне навчання українських студентів в державних вузах - Католицькому університеті в Ружомберку, Кошицькому технічному Університеті, що фінансується урядом Словаччини;

• для учасників програми є можливість проходження мовних курсів та отримання сертифікату;

• всім учасникам програми буде надано місця в гуртожитках поряд з університетами за пільговою вартістю; окрім того, для учасників програми також передбачені пільги на харчування;

• кращі студенти будуть отримувати стипендії в рамках національної стипендіальної програми, затвердженої урядом Словацької Республіки;

• важливим є те, що диплом словацьких державних університетів дійсний не тільки на території Євросоюзу, а й у США, Канаді, Австралії та Україні.

За словами Романа Фрича, учасники програми «Free student» попередніх двох років успішно навчаються в Словацьких університетах і багато з них є стипендіатами. Вдалося і цього навчального року пролонгувати освітню програму, яка пропонує різні можливості для 9-тикласників, а саме менеджмент, будівельні спеціальності. Серед випускників 11 класів, найбільш популярними є технічні спеціальності (менеджмент виробництва, автомобілебудування, комп’ютерна підтримка виробничих технологій та ін.), гуманітарні (мовного спрямування: англійська, німецька, італійська) і звичайно менеджмент в сфері туризму та медичний напрямок. Для студентів, які отримали ступінь бакалавра в українському вузі, є можливість взяти участь в програмі з метою продовження навчання в словацькому університеті та здобути ступінь магістра.

Презентаційна зустріч з майбутніми студентами та їх батьками за участю представників словацьких університетів, на якій можна більше дізнатись про навчання в Словаччині, відбудеться в м. Івано-Франківську 25 листопада 2017 року об 11.00 в актовому залі школи-ліцею №23 за адресою вулиця Гетьмана Мазепи 90 (біля міського озера).

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Зареєструватись у програмі та уточнити будь-які деталі проекту можна на сайті:

www.free-student-slovakia.org

За детальною інформацією звертайтесь також за телефонами:

+421917609587             +380635478288