Франківці можуть залишитись без опалення, якщо тепловики не розрахуються з боргами


Вдалий старт опалювального сезону в Івано-Франківську залежить від своєчасної сплати боргів місцевих теплопостачальників.

Такий ультиматум поставив перед комунальниками національний нафтогазовий постачальник. Теплокомуненерго б'ють на сполох, адже самотужки з боргами не впораються, передає ТРК Вежа.

З цього приводу тепловики готують звернення до центральної влади. Сподіваються на відтермінування розрахунків. Загальна сума заборгованості «Теплокомуненерго» становить понад сто мільйонів гривень. Половина з них пені та штафи. Боргують за опалення і бюджетні установи.

Форсує підготовку до опалювального сезону і Станіславська теплоенергетична компанія. Але і тут звертають увагу на значну заборгованість.

Упродовж літа “Теплокомуненерго” активно готувалося до опалювального сезону, запевняє його дирекція. Своєчасно гідравлічні випробування водогінних комунікацій. Було виявлено 90 поривів. Всі пошкодження на стадії відновлення, запевняють тепловики. Комунальники облаштували практично всі будинки приладами обліку теплоенергії. На вимогу Кабміну. Всі монтажні роботи обіцяють завершити до кінця вересня.