Франківці переживають, щоб цегла з солодового цеху не "дістала ноги"


В Івано-Франківську почались активні роботи на пам'ятці архітектури - солодовому цеху.

В середині листопада франківець Петро Гой викладав фото, що на території солодового цеху встановили величезний кран. Проте сьогодні, чоловік оприлюднив світлини на яких видно, що цегла з пам'ятки архітектури вже акуратно поскладана на піддони.

"Цегла з солодового цеху пивоварні (з тих стін, що зараз завалені) стоїть акуратно поскладана на піддонах. Увага, питання знатокам! ЇЇ кудись відвезуть (продадуть) чи будуть із неї відбудовувати стіни?", - написав Петро Гой.

Світлина від Petro  Goy.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що зараз відбувається на території солодового цеху. Після цього стало відомо, що чекає на пам'ятку після "реставрації", а через декілька днів там розпочалися будівельні роботи. Тоді представники ініціативної групи  запевняли, що ні теперішній власник, ні відповідні служби не хочуть представити на розгляд громадськості реставраційні документи, проте запевняють, що там все добре. Пізніше стало відомо, як реставруватимуть архітектурну пам'ятку Франківська солодовий цех. Власник вирішив облаштувати там міні-броварню з рестораном.